خانه / نمایش جزییات خبر

تفحص در طلائیه به روایت دوربین جانبزرگی

تفحص در طلائیه به روایت دوربین جانبزرگی
تفحص؛ جست‌وجوی عاشقانه و صبورانه‌ای است برای یافتن پیکر و پلاک‌هایی که نشان از هویت رزمنده‌ای مفقودالاثر دارد و شهید جانبزرگی با حضور در فکه، طلائیه و شلمچه تلاش کرد تا با لنز دوربین‌اش این پیکار عاشقانه را به ثبت برساند.
به گزارش پایگاه فرهنگی و اطلاع رسانی مفقودین و شهدای گمنام به نقل از فارس،در امتداد بیش از 1300 کیلومتر از مرزهای زمینی ایران و عراق و مناطقی که بارها در عملیات‌های مختلف در تصرف نیروهای ایرانی و عراقی قرار گرفت، پیکرهای تعدادی از رزمندگان ایران و سربازان عراق در لحظه‌های پراضطراب عملیات‌های گسترده ضربتی در مناطق جنگی جا ماند.
پس از پایان هشت سال جنگ تحمیلی، در فروردین سال 1368 عده‌ای از رزمندگان ایران که به مناطق جنگی آشنایی بیشتری داشتند، داوطلبانه به جست‌وجوی پیکر شهدای مفقودالاثر پرداختند و بعدها به صورت رسمی و گسترده فعالیت کردند.
این جست‌وجو از منطقه حاج عمران در غرب کشور تا جنوبی‌ترین نقطه درگیری یعنی کناره فاو عراق در وسعتی به اندازه 4 هزار کیلومترمربع انجام گرفت. جست‌وجوی عاشقانه و صبورانه‌ای برای یافتن پیکر و پلاک‌هایی که نشان از هویت رزمنده‌ای مفقودالاثر دارد و تلاشی که سعی دارد قلب مادران و پدران انتظار را با دیدن پیکرهای فرزندانشان آرام کند.
تاکنون کمیته تفحص مفقودین 1331 شهید در نقاط مختلف را از مناطق جنگی به شهرهای‌مان بازگردانده که 205 تن از این شهدا شناسایی شدند و پیکرهای شهدای شناسایی نشده هم به عنوان شهید گمنام در نقاط مختلف کشور از جمله دانشگاه‌ها به خاک سپرده شدند. این کمیته تاکنون 57 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
برای ثبت بخشی از صفحات تاریخ جست‌وجوی پیکرهای شهدا، شهید جانباز «سعید جان‌بزرگی» در منطقه فکه، طلائیه و شلمچه حضور پیدا کرد و تصاویری ماندگار از آن روزها را به ثبت ‌رساند.
 
 

فکه شمالی در تابستان 1375؛ امیری یکی از نیروهای گروه تفحص آماده است که بعد از ایستادن بیل مکانیکی، پیکر شهدا را در این نقطه پیدا کند.

 

فکه شمالی؛ نیروهای تفحص در حال جست‌وجوی پیکر شهدا در خاکریز دوجداره هستند.

 

فکه شمالی در تابستان 1375؛ اعضای گروه تفحص همیشه در تلاش بودند تا با کوچکترین نشانه که به دست می‌آید، هویت شهید را مشخص کنند.

 

فکه شمالی؛‌ محل شهادت «علی‌رضا حیدری» و «سیدعلی موسوی» که در حین تفحص پیکر شهدای عملیات «والفجر مقدماتی» در فروردین 1371 شهید شدند.

 

طلائیه در تابستان 75؛ پیکر شهدای یافته شده توسط گروه تفحص در منطقه؛ اغلب رزمندگان عکس امام خمینی(ره) را به نشانه پیروی و عشق به ایشان، روی سینه‌هایشان نصب کرده بودند.

 

شهید «سعید شاهدی» از شهدای تفحص که در دی ‌ماه سال 1374،‌ در ارتفاعات 112 فکه بر اثر انفجار مین به شهادت رسید.

 

شلمچه، مرز ایران و عراق در آبان 75؛ پیکر شهدای ایران با کشته‌شدگان ارتش بعث عراق مبادله می‌شود.

۲۰ شهریور ۱۳۹۱
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۱
نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید